Het werk van een executeur is geen dag hetzelfde. Al onze leden zijn afkomstig vanuit diverse disciplines en hebben uiteindelijk één doel: u ontzorgen. Daarom laten wij in deze rubriek onze leden aan het woord. Wat doen zij? Hoe kunnen zij u helpen? En welke tips geven ze u mee? Deze keer: Nicole Ouwehand, werkzaam als kandidaat-notaris bij KB Notarissen in Amsterdam én bestuurslid van NOVEX.

Afwikkeling nalatenschappen binnen een notariskantoor

Nicole is werkzaam op een middelgroot notariskantoor in Amsterdam, waar alle disciplines uit het notariaat aan bod komen. Er is een onroerend goed sectie, een ondernemingsrechtsectie en een personen- en familierechtsectie. Nicole wikkelt nalatenschappen af. “Het mooie aan dit werk is dat je zorgt voor wat iemand tijdens zijn of haar leven met zorg heeft opgebouwd. Er gaat een heel leven door je handen tijdens de afwikkeling.”

Bestuurslid bij NOVEX

Nicole is sinds kort bestuurslid van NOVEX. Ze hecht veel waarde aan de samenwerking binnen de vereniging, waar leden elkaar ondersteunen en naar elkaar kunnen doorverwijzen. “Ik vind dat NOVEX-leden elkaar versterken. Juist omdat het zo’n diverse club is, kunnen we indien wenselijk samenwerken en gebruik maken van ieders kracht. Dát is voor mij de kracht van NOVEX en dat maakt de vereniging tot een netwerk. In mijn bestuurstijd zal ik me inzetten om NOVEX nog meer bekendheid te geven zodat de vereniging zich verder kan uitbreiden.”

Juridisch & praktisch

Het werk van Nicole is zeer divers. “Je hebt veel contact met mensen en er is een afwisseling tussen de juridische en praktische kant. Zo komen er aan de praktische kant wel eens gekke dingen voorbij. Ik wikkelde bijvoorbeeld een nalatenschap af en die persoon had verschillende stukken weiland waar schapen op stonden. Dan bedenk je als eerste van wie de schapen zijn en wie ze gaat voeren. Dat is natuurlijk heel praktisch, je moet er gelijk achteraan, dat kan niet wachten tot na het weekend.”

Tip van Nicole

“Het maken van een testament en het regelen van een executeur is een manier om te zorgen voor je naasten. Mensen bouwen in hun leven veel op. Dat willen ze graag nalaten aan personen die ze na aan het hart liggen, of aan een goed doel. Je kunt voor je naasten zorgen door zaken goed te regelen en vast te leggen. Zo laat je iemand in de rouw niet achter met de afwikkeling van een nalatenschap waar zij in het hoofd geen plek voor hebben.” Daarnaast is het belangrijk om in gesprek te gaan met de executeur: “Je kunt ook voor de executeur zorgen door hem of haar goed te informeren. Je moet een goede werkinstructie geven als je een executeur wilt die de nalatenschap kan beheren en afwikkelen zoals je voor ogen hebt. Anders heb je op een gegeven moment schapen in het weiland, en dan heeft niemand een idee…”.

Wilt u in contact komen met Nicole? Bezoek de profielpagina van Nicole.