Het werk van een executeur is geen dag hetzelfde. Al onze leden zijn afkomstig vanuit diverse disciplines en hebben uiteindelijk één doel: u ontzorgen. Daarom laten wij in deze rubriek onze leden aan het woord. Wat doen zij? Hoe kunnen zij u helpen? En welke tips geven ze u mee? Deze keer: Linda de Kleuver, werkzaam in haar eigen bedrijf ‘Mooi Nalaten’.

Van kandidaat notaris tot Mooi Nalaten

Linda de Kleuver begon haar carrière als kandidaat-notaris en stapte vervolgens in de wereld van nalatenschappen via een managementfunctie bij Goede Doelen Nederland. Ze richtte ‘Mooi Nalaten’ zeven jaar geleden op. Linda: “Ik help mensen voor en na overlijden, waardoor ik hen op diverse gebieden in het erfrechtelijke verhaal bijsta.”

In haar werk combineert Linda de werkzaamheden als estate planner, erfrechtdeskundige, executeur, vereffenaar en levensexecuteur. “Door deze combinatie kan ik veel mensen helpen. De hoofdmoot is nalatenschappen. Als mensen je eenmaal vertrouwen, geven ze bij een nalatenschap het liefst alles uit handen. Dan hoeven ze voor bijvoorbeeld een belastingaangifte niet weer ergens anders naartoe. Het erfrechtelijk proces brengt natuurlijk veel emoties met zich mee en er gaat veel geld in om. Dan ziet men het liever pas onderaan de streep.”

Persoonlijk & gestructureerd

Linda’s werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke en efficiënte aanpak. Voor een eerste gesprek gaat Linda persoonlijk langs. “Dat doe ik heel bewust, omdat ik dan ook zie wat er speelt.” Ze merkt dat cliënten haar gestructureerde werkwijze waarderen: “Ik hoor vaak terug dat ik efficiënt en gestructureerd werk. Op het moment dat mensen mij inschakelen, zitten ze vaak in nood en weten ze het even niet meer. Sommige kunnen er zelfs niet van slapen. Ik vind het fijn om te horen als mensen na een paar dagen aangeven dat ze weer kunnen slapen en dat ze blij zijn dat ik het doe!”

Variatie aan werkzaamheden

Linda vertelt enthousiast over haar werk en wat haar aanspreekt in de werkzaamheden. “Ik vind de variatie in het werk erg leuk. Ik ben met mensen, erfrecht én fiscale zaken bezig. Een van de zaken die ze interessant vindt zijn onbeheerde nalatenschappen. “Dat is meer zoekwerk naar hoe je mensen over de streep krijgt. Dat hoeft niet complex te zijn maar dat vind ik wel leuk.”

Lidmaatschap NOVEX

Linda is lid geworden van NOVEX om haar netwerk te vergroten. Ook is ze gecertificeerd vereffenaar en executeur. “Door de intervisie bij NOVEX heb ik een fijn netwerk opgebouwd! Daarnaast kan ik bij NOVEX mijn kennis halen.” Ze merkt op dat het lidmaatschap bij NOVEX niet alleen haar kennis verrijkt, maar ook bijdraagt aan haar online vindbaarheid: “Ik hoor wel eens dat mensen op de NOVEX-site hebben gekeken, en mij via die weg gevonden hebben.”

Tip van Linda: “Kijk regelmatig naar uw testament”

Linda ziet steeds meer complexe gezinssituaties en dit heeft vaak gevolgen voor de wensen die iemand vastlegt in een testament. “Een testament blijft liggen terwijl de situatie verandert. Ik zie regelmatig dat daar niet de gewenste resultaten uitkomen. Daarnaast schakelen mensen soms te laat hulp in en dan sta je 2-0 achter. Dat is lastig en mensen zijn dan vaak boos. Dan moet je natuurlijk eerst de relatie verbeteren voordat je aan de slag kunt. Ik zou daarom adviseren om regelmatig naar je testament te kijken of deze nog aansluit bij de huidige situatie.”

Wilt u in contact komen met Linda? Bezoek de profielpagina van Linda.