Het werk van een executeur is geen dag hetzelfde. Al onze leden zijn afkomstig vanuit diverse disciplines en hebben uiteindelijk één doel: u ontzorgen. Daarom laten wij in deze rubriek onze leden aan het woord. Wat doen zij? Hoe kunnen zij u helpen? En welke tip geven zij u mee? Deze keer: advocaat Bregje Boelens, partner bij Advocaten Familie- & Erfrecht.

Begeleiden en bijstaan

In 2013 heeft Bregje samen met haar compagnon het bedrijf Advocaten Familie- & Erfrecht opgericht. “Binnen Advocaten Familie- & Erfrecht behandelen wij op hoog specialistisch niveau allerlei zaken op het gebied van het familierecht en het erfrecht. Je kunt hierbij denken aan de begeleiding van een echtscheiding (al dan niet via mediation), maar zeker ook de verdeling van nalatenschappen, de uitleg van testamenten en het begeleiden en bijstaan van executeurs en vereffenaars.”

Werkzaam als advocaat en executeur

Daarnaast treedt Bregje ook zelf met regelmaat op als executeur of vereffenaar in zaken die juridisch ingewikkeld zijn of in zaken waarin gerechtelijke procedures lopen of gaan lopen. Bregje: “Ik vind het zelf optreden als executeur of vereffenaar een belangrijke aanvulling op het werk als advocaat. Als executeur/vereffenaar ben je in zekere zin meer pragmatisch bezig en begeleid je de volledige afwikkeling van een nalatenschap. Als advocaat ben je vaak betrokken bij een specifiek juridisch probleem.”

Het delen van kennis

Binnen Advocaten Familie- & Erfrecht wordt grote waarde gehecht aan het delen van kennis. Bregje en haar kantoorgenoten organiseren daarom zelf cursussen en opleidingen over het familierecht en het erfrecht. De executele en vereffening zijn in dit kader veel voorkomende onderwerpen. “Naast het geven van cursussen en opleidingen via externe opleidingsinstellingen hebben we ook onze eigen opleidingsinstelling: het Familie- en Erfrecht Instituut Nederland (FEIN)”, vertelt Bregje.

De tip van Bregje: ‘Denk na over de wijze van afwikkeling van je nalatenschap’

Bregje geeft u graag een tip mee. “Een tip die ik aan de lezers van dit artikel wil meegeven is: denk na over de (wijze van) afwikkeling van uw nalatenschap. Zorg dat er een gekwalificeerde executeur aan het roer staat om problemen tussen uw erfgenamen te voorkomen.”

Over Bregje en haar lidmaatschap bij NOVEX

In 2001 is Bregje beëdigd als advocaat. “Vanaf het begin van mijn advocatuurlijke carrière ben ik bijzonder geïnteresseerd in het familierecht en het erfrecht”, vertelt Bregje.

In haar werk vindt ze het belangrijk om naast kennis ook ervaringen te delen. Bregje: “Ik vind het belangrijk om lid te zijn van een gespecialiseerde vereniging voor executeurs en dat is NOVEX. Binnen het netwerk van deze vereniging leer je specialisten kennen uit verschillende beroepsgroepen. Hierdoor kun je makkelijk schakelen en daar waar nodig de juiste personen inschakelen. Bovendien is het goed dat er een kwaliteitskeurmerk voor executeurs en vereffenaars bestaat.”

Wilt u in contact komen met Bregje? Bekijk dan haar profiel.