Het werk van een executeur is geen dag hetzelfde. Al onze leden zijn afkomstig vanuit diverse disciplines en hebben uiteindelijk één doel: u ontzorgen. Daarom laten wij in onze nieuwe rubriek onze leden aan het woord. Wat doen zij? Hoe kunnen zij u helpen? En welke tips geven ze u mee? Deze keer: Daniëlle Behrens, eigenaar van DB PA Services in Soestduinen.

Alles volgens de wens van de cliënt

“Er zijn mensen die bij mij komen met vragen als: heb ik mijn zaken wel goed geregeld voor nu en de toekomst? Wie komt er op voor mijn belangen als ik ziek ben? Wie wikkelt mijn nalatenschap af na mijn overlijden? Zijn mijn levenstestament/volmacht en testament wel up to date?”, vertelt Daniëlle. “Ik neem dan samen met mijn cliënt alle tijd om in rust zaken door te spreken. Ik heb een werkwijze waarin werkelijk alles aan bod komt. Het is bij iedere cliënt maatwerk. Op die manier leer ik de cliënt heel goed kennen en kan ik als gevolmachtigde en als executeur alles precies volgens de wensen van de cliënt uitvoeren”.

Nauwe en warme band met cliënten

Daniëlle: “Het is erg bijzonder om als gevolmachtigde te werken. Met mijn cliënten heb ik een nauwe en warme band. Bij sommige kom ik elke week. Ik kom op voor hun belangen en zorg ervoor dat het hen aan niets ontbreekt. Mijn cliënten zijn interessante mensen met prachtige levensverhalen. Het is enorm afwisselend werk omdat je met alles in aanraking komt: persoonlijke en medische zaken regelen, huis en auto verkopen, verhuizingen regelen, sociale contacten onderhouden, noem maar op”.

Het werk als executeur is interessant en divers

“Ook het werk als executeur is interessant en altijd weer anders”, vertelt Daniëlle. “Het regelen van de uitvaart en het afwikkelen van een nalatenschap heeft zoveel aspecten: juridisch, fiscaal, financieel, administratief, organisatorisch en praktisch. Ik vind het een uitdaging om met diplomatie en tact alles in goede banen leiden. Open communicatie en betrokkenheid zijn daarbij van groot belang. Als ik dan na de afwikkeling van de familie te horen krijg dat zij zo blij zijn, dat ik de zaken goed voor ze geregeld heb, dan ben ík ook blij”.

“Je maakt bijzondere dingen mee”

“Bij mij staan de wensen van de cliënt centraal. Betrouwbaarheid en discretie staan voorop. Ik ben zeer persoonlijk betrokken bij mijn cliënten. Je kunt echt wat voor mensen betekenen. Het is bijzonder en intensief werk en ik heb nog niet eerder zulke lieve en dankbare cliënten gehad. Je maakt gekke, mooie, grappige, verdrietige en ontroerende dingen mee”, vertelt Daniëlle. “Het bijzondere is dat ik alle kennis en ervaring die ik opgebouwd heb tijdens mijn loopbaan voor mijn cliënten kan inzetten. Echter, ik kan veel, maar niet alles. Daarom werk ik samen met specialisten zoals notarissen, belastingadviseurs, accountants, taxateurs, zorgdiensten, makelaars en uitvaartondernemers.”

Tip van Daniëlle: “Houd de regie over uw leven!”

De tip van Daniëlle? “Houd de regie over uw leven en leg alles uitgebreid vast! Veel mensen denken dat zij alles geregeld hebben wanneer zij een levenstestament/volmacht en testament hebben. Maar er moet nog zoveel meer geregeld en vastgelegd worden. Dat geeft overzicht en rust, zowel voor uzelf als voor uw naasten”.

Over Daniëlle en haar lidmaatschap bij NOVEX

Na het gymnasium heeft Daniëlle rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met twee afstudeerrichtingen: privaatrecht en bedrijfseconomisch recht. Ze begon als bedrijfsjurist bij een grote verzekeraar. “Daarna ben ik ruim 17 jaar werkzaam geweest bij een internationaal en beursgenoteerd concern, waarvan de laatste tien jaar in de financiële dienstverlening. Daar heb ik zowel management- als commerciële functies gehad”, vertelt Daniëlle.

Omdat Daniëlle graag als zelfstandige voor particulieren wilde werken, heeft zij in 2011 haar baan opgezegd. Daniëlle: “Mede door het vrijwilligerswerk voor senioren dat ik toen al deed, heb ik DB PA Services opgericht. Ik werk als persoonlijk assistent voor senioren en als gevolmachtigde en executeur. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit werk kan doen”.

Sinds 2017 is Daniëlle lid van NOVEX. “NOVEX organiseert cursusdagen en opleidingen. Dat vind ik belangrijk, gezien de continue veranderingen in de wetgeving en regelgeving. Bij NOVEX hebben we ook intervisiebijeenkomsten, waarin we onze kennis delen en problematieken bespreken. Dat is heel leerzaam. Ook het professionele netwerk is erg fijn”.

Heeft u vragen aan Daniëlle of wilt u een gratis en vrijblijvende check om te kijken of u uw zaken optimaal geregeld heeft? Neem dan gerust contact met haar op.