NOVEX viert feest! In december 2023 bestaat NOVEX 15 jaar. Het komende jaar staat daarom in het teken van ons lustrum. Dit kunt u op onze website zien aan ons speciale lustrumlogo. Via onze social media kanalen geeft NOVEX extra aandacht aan het lustrum door tips te delen rondom het lustrumthema “Maak het bespreekbaar”.

NOVEX in de afgelopen 15 jaar

In de afgelopen 15 jaar is NOVEX uitgegroeid tot dé Nederlandse organisatie voor executeurs – en daar zijn wij trots op! Wij zijn uitgegroeid tot een actieve vereniging met ruim 375 leden. NOVEX staat voor de waarborging en bevordering van de kwaliteit van de (levens)executeur.

Na de oprichting op 16 december 2008, organiseerde NOVEX in september 2009 voor het eerst de leergang Executele. De deelnemers aan deze leergangen werden lid van NOVEX en in 2010 lieten maar liefst 21 leden zich certificeren, dat was toen 50% van het totaal aantal leden. Leuk om te vermelden is dat het docentencorps van de leergang Executele door de loop der jaren heel stabiel is gebleven. Bernard Schols, Tea Mellema-Kranenburg en Oscar Balkenende, allen oprichters van onze vereniging, geven nog altijd met veel plezier les aan de leergang. In 2015 werd de vereffening als onderdeel aan de leergang toegevoegd, nu een onmisbaar onderdeel van de leergang. In dat jaar organiseerde NOVEX ook voor het eerst de leergang Levensexecuteur en Toezichthouder, om de professional de instrumenten aan te reiken die nodig zijn om iemand bij leven te begeleiden als deze het zelf niet meer kan of wil.

Waar de leden elkaar ontmoeten is het hart van de vereniging. Naarmate de vereniging groter werd, ontstond het idee om de leden regionaal bij elkaar te brengen om kennis uit te wisselen. Intervisie in regiogroepen was geboren. NOVEX startte in 2014 met 9 groepen verspreid over het land. Inmiddels zijn er al 25 regiogroepen waarin ruim 210 leden elkaar regelmatig treffen om met elkaar te spreken over het vak.

In 2019 werd het NOVEX Actualiteitencongres geïntroduceerd. Een jaarlijks terugkerende cursusdag waarbij de leden op de hoogte worden gesteld van de laatste vakinhoudelijke actualiteiten en ook een gelegenheid om elkaar in een informele setting te ontmoeten.

Maak het bespreekbaar

NOVEX zet zich al 15 jaar in om onderwerpen rondom wilsonbekwaamheid en overlijden bespreekbaar te maken. Wie zorgt voor u als u dat zelf niet meer kan? Wie zorgt voor de afwikkeling van uw nalatenschap als u bent overleden? Het zijn belangrijke thema’s in een mensenleven. Juist omdat het gaat over de vergankelijkheid van ons bestaan, vinden we het soms moeilijk om hierover te praten.

Maar het is wel belangrijk om iets te regelen voor later. Door uw wensen te bespreken en vast te leggen, wordt duidelijkheid gecreëerd over uw vermogen bij leven en overlijden. Het is voor nabestaanden prettig om te weten wat uw wensen zijn voor het moment dat u er niet meer bent, of uw wensen zelf niet meer kenbaar kunt maken. Onze leden staan graag met kennis en informatie voor u klaar om over deze lastige onderwerpen te spreken.

Tips op onze social media kanalen

Houd onze social media kanalen in het komende jaar in de gaten. We delen tips op het gebied van uw wensen vastleggen en de rol van een (levens)executeur, toezichthouder en vereffenaar.