De heer R.M.J. Hirsch

De heer R.M.J. Hirsch
Naam (compleet): De heer R.M.J. Hirsch
Achternaam: Hirsch
Bedrijfsnaam:

Dé NalatenschapsManager I Wat als ik er niet meer ben… NalatenschapsOntzorging

Adres: Mockveld 12
Postcode: 6224 JL
Plaats: Maastricht
Provincie: Limburg
Telefoonnummer: 06-42388899 of 043-8505855
Taak: Executeur, Levensexecuteur, Vereffenaar
Beroepsmatige achtergrond: Advocatuur, Jurist, erfrechtdeskundige, Financieel planner, Anders
Profiel: Over Rob M.J. HIRSCH, NalatenschapsManager & (Levens) Executeur I
register (rechtbank) Mediator Personen- en Familierecht I Erfrecht en Nalatenschappen.

Als NalatenschapsManager & (Levens) Executeur ben ik geschoold door o.a. NOVEX dé Nederlandse Organisatie voor Executeurs en heb diversen leergangen gevolgd. NOVEX is een belangenorganisatie voor executeurs, vereffenaars en levensexecuteurs. Een van de doelstellingen van deze gespecialiseerde organisatie NOVEX is om de consument bewust maken van de mogelijkheden van regie bij leven en dood. Aanvullend heb ik de opleiding afgerond tot RegisterExecuteur (rE).

Als register rechtbank Mediator Personen- en Familiezaken I Erfrecht en Nalatenschappen ben ik tevens verbonden aan de Rechtbank Limburg en het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast ben ik (familie)mediator, zowel MfN (Nederland) als ADR (Internationaal) -gecertificeerd, en sta ik als mediator bij de Raad voor Rechtsbijstand met een High Trust accreditatie ingeschreven. Hierdoor ben ik bevoegd om ook dossiers op basis van Toevoeging (subsidie) te verzorgen. Ook ben ik aangesloten bij het Juridisch Loket.

Mijn rol bij de voorbereiding van een nalatenschap
Ik help u bij het voorbereiden van uw erfenis/nalatenschap. Als onpartijdig vertrouwenspersoon doorlopen we stap voor stap alle fiscale, financiële, administratieve, juridische en praktische zaken van de nalatenschap. De verdeling van financiële en materiële zaken is niet voor iedereen eenvoudig te regelen. Misschien zijn de onderlinge contacten niet ideaal, of is er reeds een familiaire kink in de kabel ontstaan. Ik zorg ervoor dat iedereen zijn recht behaald, zonder daar zelf voordeel bij te hebben. Ik maak de moeilijke zaken bespreekbaar.

Ik zal uw wensen onder de loep nemen en zorgen dat deze worden vastgelegd. Mochten er al zaken vastliggen dan toetsen we of deze nog voldoen aan uw huidige wensen en omstandigheden. Ik creëer overzicht en geef inzicht in de financiële, fiscale en juridische mogelijkheden.

Mijn rol bij de afwikkeling van een nalatenschap
Het is ook mogelijk om mij in te schakelen als u een erfgenaam bent bij een sterfgeval of als executeur bent benoemd in een testament. Als vakinhoudelijk NalatenschapsManager & Executeur help ik u en de (andere) nabestaanden in waarschijnlijk één van de moeilijkste en meest ingrijpende periode in het leven: het verliezen van een dierbare. Ik zoek in dat geval uit wat er op de vier gebieden van administratie, fiscaal, financieel en juridisch uitgezocht en geregeld moet worden. Uiteraard is deze vorm van ontzorging omslachtiger en tijdrovender dan wanneer van tevoren alles is vastgelegd in een (digitaal) dossier van Erfenis/Nalatenschap.

Een afwikkeling van een erfenis/nalatenschap vergt een hele specialistische benadering waarin ik alle erfgenamen en eventueel andere belanghebbende help en ondersteun. Het is voor iedereen van belang dat er goede beslissingen worden genomen waarbij alle betrokkenen zich nu en in de toekomst goed voelen. Ik ben een evaluerende executeur met veel ruimte voor de emotionele aspecten, want het verliezen van een dierbare is altijd pijnlijk. Ik bewaak de belangen van alle betrokkenen, schep duidelijkheid, creëer rust en ontzorg u van A tot Z.

Mijn rol bij het oplossen van mogelijke conflicten bij de voorbereiding of afwikkeling van een nalatenschap
Naast NalatenschapsManager & Executeur ben ik register (rechtbank) Mediator en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen in conflictsituaties of dreigende conflictsituaties. Mijn vaardigheden als Mediator komen ook vaak van pas bij het afhandelen van een erfenis/nalatenschap. Als er meerdere erfgenamen zijn na een overlijden, kan de afhandeling van de erfenis/nalatenschap mogelijk leiden tot spanningen, teleurstellingen, en frustraties over en weer. Wat als u er binnen de familie niet meer uitkomt? Door mijn specialisatie als Mediator, ben ik in staat u en uw familie in deze situatie op een constructieve manier te begeleiden en verder te helpen. Ik maak mij dan sterk voor goed overleg en degelijk advies.

Het allerbelangrijkste is dat het overleg tussen de erfgenamen en andere belanghebbenden op gang komt. Want als er een dialoog ontstaat, kun je tot afspraken komen. Degelijk advies betekent onder andere dat ik betrokkenen na een overlijden begeleid bij het maken van werkbare en duurzame afspraken, en voor goede beslissingen.

Mijn onderscheidende factor
Mijn cliënten waarderen mij om mijn open levenshouding en zij vinden mij als persoon laagdrempelig benaderbaar. Vertrouwen vind ik een hele belangrijke basis voor onze gesprekken, daar ben ik dan ook extra alert op. Want bij het regelen van uw erfenis/nalatenschap gaat het erom dat al uw belangen op tafel komen en op een integere manier samen besproken kunnen worden.

Ik beschik over een groot netwerk aan aanvullende expertise, waaronder advocaten, fiscalisten, financieel planners, notarissen, en psychologen. Zo is alle kennis binnen handbereik om uw afhandeling of voorbereiding van uw nalatenschap op een rustige maar bovenal professionele, vakkundige en onpartijdige manier af te handelen. Als gecertifieerd NalatenschapsManager & Executeur ben ik eigenlijk uw persoonlijke coach en projectleider tijdens het gehele proces.

In het kort iets persoonlijks
Aan Maastricht University heb ik de leergang Master program Mediation en Conflict Management gestudeerd. Daarnaast ben ik opgeleid tot financieel planner aan de Fontys Hogeschool en juridisch specialist met als specialisatie erfrecht en nalatenschappen.

Ik ben geboren en getogen in Kerkrade maar woon met heel veel plezier al meer dan twintig jaar in Maastricht. Trots ben ik op mijn vrouw en mijn vier dochters. Naast mijn vak als mediator heb ik een passie voor duiken en motorrijden en maak ik graag muziek op mijn basgitaar.

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK?
Bij mij op kantoor, bij u in de buurt of op basis van huisbezoek (ook in de avonduren) in heel Limburg!

Accreditatie/Gecertificeerd door
Certificaten diversen van NOVEX dé belangenorganisatie voor executeurs, levensexecuteurs en vereffenaars.
Certificaat van Stichting Register Executeur (rE)
MfN register (rechtbank) Mediator Personen- en Familierecht I Erfrecht en Nalatenschappen.
ADR- international full certified- mediator®, familymediator®, certified courtmediator®
ADR- international full certified Inheritance- Coach®️, Mediator®️, Conflictcoach®️, Negotiator®️
KIES Gecertificeerd Omgangsbegeleider

Aangesloten bij
NOVEX dé belangenorganisatie voor executeurs, levensexecuteurs en vereffenaars.
Raad voor Rechtsbijstand als High Trust register (familie) mediator, mediationwerkzaamheden personen-en familierechtzaken
Register rechtbank Mediator personen- en familierecht Erfrecht & Nalatenschappen
Gerechtshof ’s-Hertogenbosch als Register (Familie) Mediator
Het Juridisch Loket
NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging) de beroepsvereniging voor professionals in mediation
KIES voor het kind als Gecertificeerd omgangsbegeleider

Werkgebied
Héél Limburg
Omgeving Heuvelland, Maastricht, Eijsden, Margraten, Gulpen, Wittem, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Berg en Terblijt, Cadier en Keer, Gronsveld, Mheer, Banholt, Noorbeek, Slenaken, Simpelveld, Vaals, Kerkrade, Landgraaf, Heerlen, Nuth, Geleen, Sittard, Urmond, Elsloo LB, Beek LB, Born, Roermond, Roerdalen, Reuver, Tegelen, Posterholt, Herkenbosch, Horst LB, Meerlo, Venlo, Venray, Echt, Nederweert, Weert, verder heel Zuid-Limburg, Midden-Limburg, Noord-Limburg.

Tevens werkzaam op verzoek in Noord-Brabant.
Soort lidmaatschap:

Stuur boodschap naar geregistreerde

Registratie titel:De heer R.M.J. Hirsch