Ledenvoordeel NOVEX

Het lidmaatschap van NOVEX biedt u allerlei voordelen.

Zo spant NOVEX zich in om de  naamsbekendheid van haar merk te vergroten. Het doel hiervan is dat de particulier op de vakbekwaamheid van de NOVEX-executeur kan vertrouwen en zich tot een van onze leden zal wenden als deze op zoek is naar een professionele executeur.

Een van de doelstellingen van NOVEX is de vakbekwaamheid van en de professionele taakuitoefening door executeurs, vereffenaars en levensexecuteurs te bevorderen. Daarom organiseert NOVEX ten minste twee maal per jaar verdiepingscursussen voor de leden tegen een aantrekkelijk bedrag.

Daarnaast spant NOVEX zich in om voor haar leden kortingen te bedingen bij externe aanbieders. Dit heeft geleid tot een samenwerking met onderstaande partijen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de (levens)executeur en vereffenaar tegen een aantrekkelijke premie

Cover Executeur

Covermij BV is een intermediair gespecialiseerd in beroepsaansprakelijkheids-verzekeringen voor specifieke doelgroepen. Covermij verzorgt standaard maatwerk verzekering voor leden van beroepsorganisaties.

Passende dekking
De standaarddekking van de verzekering voor de (levens)executeur / vereffenaar omvat onder meer al de volgende werkzaamheden:

  • het afwikkelen van nalatenschappen
  • nalatenschap coaching
  • mediator
  • schuldhulpverlener.

Optioneel kunt u gemakkelijk aanvullende werkzaamheden meeverzekeren, zoals het verzorgen van administraties, fiscale of juridische dienstverlening en financieel- of estate planner.
Stel uw eigen verzekering samen en bereken vrijblijvend uw premie op https://executeur.covermij.nl

executeur@covermij.nl
010 333 1151

Boomjuridisch 25% korting voor NOVEX-leden

Boom juridisch is een juridisch-wetenschappelijke uitgever en bekend van onder meer Het Advocatenblad, de Boom Basics en de Rechtspraak Updates. Zij bieden tal van producten waarin het erfrecht centraal staat of aan bod komt. Tijdschrifen en Jurisprudentiedatabanken die u helpen bij verdiepingsvragen of het volgen van de meest recente ontwikkelingen. Daarnaast bieden zij u Boomportaal NOVEX Pack; het ultieme abonnement voor u en uw kantoorgenoten. Boomportaal is het platform waar u alle bronnen van Boom juridisch vindt, fulltext doorzoekbaar, snel raadpleegbaar en voorzien van vele handige functionaliteiten.

Download de folder voor alle aanbiedingen.

Diverse aanbiedingen van FBN Juristen

FBN Juristen is een kenniscentrum voor het notariaat dat zich specifiek richt op notarieel dienstverleners. FBN organiseert cursussen op het gebied van familie- en erfrecht en is uitgever van de notariële kennisbank Via Juridica (www.viajuridica.nl/). Zij bieden ook onderwijsmogelijkheden in digitale vorm aan, zoals e-learning: digitale vakliteratuur waarmee u PE-punten kunt behalen via het maken van een meerkeuze opdracht, en webinars.

In samenwerking met NOVEX heeft FBN Juristen een speciaal aanbod ontwikkeld om te voorzien in de kennisbehoefte van NOVEX-leden. Zo kunnen NOVEX-leden profiteren van een aantrekkelijke korting op e-learning, toegang tot de kennisbank Via Juridica en diverse cursussen op het gebied van erfrecht en boedelafwikkeling! Download de folder voor meer informatie.

10% korting op Specialisatieopleiding Nalatenschapsmediation

Voor mediators die in hun werk met nalatenschapskwesties te maken hebben of zich  willen specialiseren, biedt de Stichting Nalatenschapsmediation in samenwerking met Result Mediation de specialisatieopleiding Nalatenschapsmediation aan.

Een zorgvuldige en efficiënte afwikkeling van een nalatenschap vereist een regisseur

Lossere familiebanden, echtscheidingen, tweede huwelijken en steeds grotere vermogens leiden in toenemende mate tot familieconflicten als de erfenis moet worden verdeeld. Ook het vaak ontbreken van een testament en anderzijds de trend van het steeds complexere testament met vele keuzemogelijkheden, maken de afwikkeling van een nalatenschap niet gemakkelijk.

De nalatenschapsmediator kan hierbij een centrale positie innemen: hij is niet alleen de regisseur van het mediation-proces maar informeert de erfgenamen ook over de toepasselijke rechtsregels en helpt hen gestructureerd te onderhandelen. Mediation bij nalatenschapsconflicten vereist naast een grondige kennis van de psychologische achtergronden en juridische problematiek, specifieke vaardigheden. Tijdens deze specialisatieopleiding komen deze laatste aspecten aan bod. Klik hier voor meer informatie.