NOVEX CORONA PROTOCOL

De verantwoordelijkheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is een gedeelde verantwoordelijkheid. Dit vraagt dat iedereen op een verantwoorde wijze de richtlijnen van het RIVM en uit dit protocol naleeft.

Algemene RIVM-Richtlijnen

Bij de bijeenkomsten die door NOVEX worden georganiseerd, gelden de algemene richtlijnen van het RIVM voor alle opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten en hun medewerkers. Toegespitst op de bijeenkomsten van NOVEX betekent dit een ieder die bij deze bijeenkomst aanwezig is of betrokken is, zoals de docenten en deelnemers alsmede de verenigingsmanager en gastvrouw die namens NOVEX.

De RIVM-richtlijnen luiden als volgt:

 • Houd ten minste 1,5 meter afstand van een ander
 • Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
 • Was of desinfecteer regelmatig uw handen
 • Hoest en nies aan de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze gelijk weg
 • Schud geen handen
 • Blijf thuis bij (milde) verkoudheidsklachten zoals snotteren, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts of reuk- of smaakverlies
 • Blijf thuis als je huisgenoten hebt met koorts.

Richtlijnen voor het bezoeken van een NOVEX-bijeenkomst

Deelname aan de bijeenkomst

 1. Deelname aan de bijeenkomst is alleen mogelijk met reservering vooraf.
 2. Registratie op de dag van de bijeenkomst: de bezoeker wordt bij binnenkomst verzocht zich te registreren door ondertekening van de deelnemerslijst. Hiertoe wordt een registratiebalie ingericht. NOVEX heeft hiertoe voor iedere deelnemer een pen beschikbaar op de balie. De bezoeker kan natuurlijk ook een eigen pen meenemen.
 3. De registratie-units staan zo opgesteld dat 1,5 meter tussen bezoeker en gastvrouw wordt gewaarborgd. In geval van een eventuele wachtrij wordt de bezoeker gevraagd de afstand van 1,5 meter in acht te nemen.
 4. Vaste zitplaatsen: voor alle evenementen geldt dat de bezoeker 1 vaste zitplaats inneemt en na elke pauze terugkeert naar dezelfde plek.De locatie
 5. De bijeenkomsten van NOVEX worden georganiseerd in locaties die vallen onder de regels die van overheidswege voor horeca zijn vastgesteld. Deze locaties nemen een gezondheidscheck af bij al hun gasten. Wees hierop voorbereid dat dit van u wordt gevraagd.
 6. De locatie waar de bijeenkomst wordt gehouden, heeft de ruimte zodanig ingericht dat de bezoekers aan de bijeenkomst op 1,5 meter afstand de bijeenkomst kunnen bijwonen.
 7. NOVEX heeft vooraf geïnformeerd bij de locatie of de ventilatie van de zaal voldoet aan de eisen die zijn voorgeschreven door het RIVM, te weten dat de ventilatie voldoet aan de voorwaarden in het bouwbesluit en passen bij de bestemming van de ruimte, zodat de lucht vaak genoeg wordt ververst.

Tijdens de bijeenkomst

 1. De verkeersstromen rondom in-en uitgang en sanitaire voorzieningen zijn goed van elkaar gescheiden. Volg de aanwijzingen van de locatie en het personeel.
 2. Volg tijdens de pauzes de aanwijzingen van de locatie op voor het uitserveren van koffie/thee en lunch.

Persoonlijke gezondheid en hygiëne

 1. Bij ontvangst verzorgt de locatie een gezondheidscheck van de deelnemers. Wanneer u milde verkoudheidsklachten zoals snotteren, hoesten, keelpijn of koorts heeft, wordt u verzocht naar huis te gaan. Dit geldt ook als uw huisgenoten heeft met dergelijke verschijnselen.
 2. Schud geen handen met andere aanwezigen.
 3. Er zijn hygiëne-maatregelen getroffen zodat u uw handen kunt ontsmetten.
 4. U wordt verzocht thuis te blijven wanneer u in de afgelopen 10 dagen een gebied hebt bezocht met de code oranje, en ook wanneer u betrokken bent bij een contactonderzoek van de GGD.
 5. Wanneer u er prijs op stelt om beschermingsmateriaal mee te nemen en te gebruiken tijdens de bijeenkomst, zoals een mondkapje of handschoenen, voelt u zich dan vrij dit te doen.
 6. Neem uw eigen verantwoordelijkheid. NOVEX spant zich in om uw gezondheid te waarborgen door ervoor te zorgen dat de bijeenkomst kan worden bijgewoond met inachtneming van de 1,5 meter afstand. U bent verantwoordelijk dat u deze afstand in acht neemt ten aanzien van andere bezoekers.

16 september 2020