Het werk van een executeur is geen dag hetzelfde. Al onze leden zijn afkomstig vanuit diverse disciplines en hebben uiteindelijk één doel: u ontzorgen. Daarom laten wij in deze rubriek onze leden aan het woord. Wat doen zij? Hoe kunnen zij u helpen? En welke tips geven ze u mee? Deze keer: Jos de Vaan, eigenaar van Duet executeurs BV.

 “Wij leveren de totale afwikkeling”

Jos is werkzaam als executeur en heeft samen met zijn zakenpartner Yvonne Wilbrink een eigen onderneming Duet executeurs BV. Samen hebben zij drie medewerkers in dienst. “Samen met Yvonne vorm ik een super mooi team. Zij duikt diep in de papierenwinkel terwijl ik het klantcontact verzorg.”

Jos en zijn collega’s leveren het totale plaatje als het gaat om het afwikkelen van de nalatenschap. “Van ontruiming tot verkoop en van abonnementen stoppen tot en met de fiscale aangifte. Wij regelen alle zaken rondom de nalatenschap. Dit doen wij in samenwerking met advocaat, accountant en enkele notarissen. Ik ervaar het als een eer om zo werkzaam te mogen zijn. De notaris en advocaat hebben de kennis en ik heb de kunde”, vertelt Jos.

Van gevonden munitie tot Rolls Royce auto’s

Als executeur maak je veel mee. Zo vertelt Jos: “Onlangs hadden we een opdracht waarbij we de zaken van een overleden zelfstandig Rolls Royce monteur mochten afwikkelen. Toch een beetje het Walhalla voor mannen. Zulke zaken lijken mij op het lijf geschreven.”

Tip van Jos: “Kies voor een professioneel executeur”

“Kies een executeur die van wanten weet. Ik ervaar dat als goedbedoelende familieleden of administratiekantoren de nalatenschap afwikkelen, dit soms kan leiden tot conflicten. Ik adviseer mensen altijd om de nalatenschap door een specialist te laten uitvoeren. Een ervaren executeur verdient zijn loon vaak meer als terug door zijn deskundig optreden.”

Over Jos en zijn lidmaatschap bij NOVEX

Jos is geboren en getogen in Eindhoven, maar is altijd landelijk werkzaam geweest. Hij is begonnen in de techniek, maar uiteindelijk in de financiële wereld terecht gekomen. “Na ruim 20 jaren als financieel adviseur gewerkt te hebben, kan ik zeggen dat ik veel ervaring heb opgedaan die in deze specialiteit die mij nu vaak goed van pas komt.’’

Met zijn 63 jaar is Jos jong van geest. Hij werkt en studeert energiek. ‘’Onlangs was Duet Executeurs te zien in het TV-programma “Da’s goed geregeld” op RTL4 en ik breng samen met Eric Beckers het boek ‘alles over Nalaten’ uit.’’

“NOVEX biedt mij een mooi landelijk netwerk. Daarnaast heb ik bij NOVEX opleidingen gevolgd tot die mij bevoegd maken als professioneel executeur. Ook neem ik deel aan intervisie, waarin deskundigen elkaar zaken voorleggen en gezamenlijk een passende oplossing wordt bedacht.’’

Wilt u in contact komen met Jos? Bekijk hier zijn profiel.