Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In verband met de verscherpte maatregelen die de overheid heeft getroffen in verband met het Corona-virus, wordt de NOVEX Verdiepingscursus Vereffening van 23 april 2020 verplaatst naar dinsdag 10 november 2020.

NOVEX biedt u als deelnemer aan de Verdiepingscursus Vereffening aan dat u uw deelname handhaaft voor de cursus op 10 november 2020.
Als u dit wenst, wordt u verzocht te bevestigen dat u op 10 november wilt deelnemen via secretariaat@novex-executeur.nl.

Exclusief voor haar leden organiseert NOVEX in 2020 de Verdiepingscursus Vereffening van nalatenschappen.

Waarom deze cursus?

De aandacht voor vereffening van nalatenschappen neemt toe. De beneficiaire aanvaarding van een nalatenschap leidt tot een vereffeningsprocedure. Daarnaast benoemt de rechterlijke macht jaarlijks in zo’n 300 dossiers een vereffenaar. De vraag naar gespecialiseerde vereffenaars groeit dus.

SCE, de Stichting die verantwoordelijk is voor de certificering van NOVEX-leden, certificeert ook vereffenaars. In 2019 is besloten de kwaliteitseisen aan gecertificeerde executeurs en vereffenaars van NOVEX te verhogen. Een onderdeel daarvan is dat alle gecertificeerde NOVEX-leden over kennis van de vereffening moeten beschikken. Deze cursus is dan ook verplicht voor gecertificeerde NOVEX-leden en wordt daarnaast warm aanbevolen aan de alle NOVEX-leden.

De docenten gaan direct de diepte in. Basiskennis van vereffening wordt dan ook bekend verondersteld.

Docenten

Prof. mr. dr. Wilbert Kolkman, Rijksuniversiteit Groningen, gepromoveerd op het onderwerp “De schulden van de nalatenschap”
Mr. Eric de Jong, notaris en buitenpromovendus Radboud Universiteit op het onderwerp “De vereffenaar”

Overige informatie

Deze bijeenkomst is alleen toegankelijk voor NOVEX-leden

Kosten zijn € 250 ex btw, inclusief consumpties en cursusmateriaal